HTML

Fehérvári Vélemények

A szegény reménybeli publicista, bukásra ítélt próbálkozása, egy város történéseinek tisztázására, véleményezésére, belsős szemmel. Magyarul itt írom le amit máshol nem jelentethetek meg! (gyakorlatilag nulla a helyesírásom, ezzel tisztában vagyok köszönöm, dolgozom rajta már egy ideje, de enyhe koncentrációs zavarom azért kitartóan akadályoz ebben...)

Friss topikok

  • pandababy9: Nálad jobban nem hiszem, hogy valaki is találóbban megfogalmazta volna ezt az érzést. Gratulálok, ... (2009.04.07. 19:18) Ez zsigerből jött
  • SámánZs: Kösz. Mint érezhető meglehetősen kevés a bajoros műveltségem, de azért megkockáztattam... (2007.10.25. 09:50) Ungarischer Fight Club

Linkblog

Archívum

2007.10.24. 09:53 SámánZs

Ungarischer Fight Club

Ezzel a sok ősmagyarsággal néha már nehéz mit kezdeni de ennek nem feltétlenül kell így lennie. A Baranta klubokat például egész értelmes dolognak tartom. Végülis inkább ez mint a Sárkeresztúri karatekidek.

 


Küzdősportok addig lesznek, amíg minden embergyerek magában hordozza, egy küzdelmesebb világ genetikai emlékét. A történelemnek és a művészetnek állandó központi témája a harc. Talán Glatz Oszkár: Birkózó fiúk című festménye, vagy egy kölyökkutyák játékát bemutató természetfilm lehet a legjobb példája, a küzdelmes életre készülés természetességének. Bár széles körben elterjedt tévhit hogy a harc nem a győzelemről szól, ez a legtöbb esetben nem így van. A szocio-darwinizmus hívei szerint a harc a kiválasztódás eszköze, melynek során a jobb, életrevalóbb génállományok örökítődnek tovább. A küzdelem tehát létkérdés, amelynek tétje az élet maga.

Bár nem minden küzdelem megy vérre, a jövőt megjósolni eddig bizonyíthatóan senkinek nem sikerült, így nem árt a felkészülés. Ennek jegyében szinte minden kultúra kifejlesztette a saját harcművészetét, melyre büszke lehet, melyet ápolhat és gyakorolhat, tényleges életveszély nélkül. Kínának ott a kung-fu, angoloknak a boksz, nekünk meg, az elméletileg többezer éves harci kultúrával bíró nemzetnek, marad a Baranta. Talán, ha régen a Magyarság gondolt volna az apáról fiúra öröklődő harci technikák rendes dokumentálására – lásd Japán precizitás és Karate – akkor ma nálunk se kuriózum lenne birkózó hagyományőrzőket látni, hanem iskolai tananyag.


 

www.fejerbaranta.hu

2 komment

Címkék: vélemény turul


A bejegyzés trackback címe:

https://fehervartecsodas.blog.hu/api/trackback/id/tr32205687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonard Zelig 2007.10.24. 13:09:56

Csak annyi, hogy UngarischeR Fight Club. A legkisebb német szótár is tartalmazza a supportot ehhez.

SámánZs 2007.10.25. 09:50:36

Kösz. Mint érezhető meglehetősen kevés a bajoros műveltségem, de azért megkockáztattam...
süti beállítások módosítása